Lubicie zaskakiwać, a jednocześnie cenicie prostotę? To będzie śniadanie właśnie dla Was.
Chrupiąca szynka, delikatne jajko i do tego kwaskowy smak pomidora... Pycha!
Dla 2 osób:
4 jajka
4 plasterki szynki parmeńskiej lub serrano
4 suszone pomidory w oleju
szczypiorek do posypania
1. W otworki blaszki do muffinek wkładamy po plasterku szynki i suszonego pomidora w środek.
2. Delikatnie wbijamy po 1 jajku w każdy "kieliszek".
3. Zapiekamy w piekarniku przez 12 minut w 180 stopniach.
4. Delikatnie wyciągamy na talerze i posypujemy szczypiorkiem. Podajemy z chlebem lub bułką również upieczonymi w piekarniku, np. z zielonym pesto, ketchupem i serem.
Koszt przygotowania: 8 złotych
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: Łatwe
Chrupiąca szynka, delikatne jajko i do tego kwaskowy smak pomidora... Pycha!
Dla 2 osób:
4 jajka
4 plasterki szynki parmeńskiej lub serrano
4 suszone pomidory w oleju
szczypiorek do posypania
1. W otworki blaszki do muffinek wkładamy po plasterku szynki i suszonego pomidora w środek.
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: Łatwe
Taki kieliszek to i ja z chęcią na stolę znajdę :)) Ślicznie wyglądają :D
OdpowiedzUsuńWspaniale wyglądają, porywam jeden :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.