Jeśli nie macie pomysłu jak szybko przygotować lekką przekąskę lub dodatek do mięska z grilla, oto on: bardzo proste, a jakie ładne, włoskie szaszłyki bez mięsa.
Dla 2 osób:
200g sera mozarella mini
200g pomidorów koktajlowych
ok 30 oliwek bez pestek
Całe przygotowanie polega na nabijaniu na patyczki do szaszłyków kolejno pomidorków, sera i oliwek. Zamiast oliwek możecie użyć też listów bazylii.
Dodam również, że takie szaszłyki można upiec na grillu (nawet z oliwką). Ser się fajnie roztopi i będzie świetnie smakować z ciepłym pomidorkiem.
Dla 2 osób:
200g sera mozarella mini
200g pomidorów koktajlowych
ok 30 oliwek bez pestek
Całe przygotowanie polega na nabijaniu na patyczki do szaszłyków kolejno pomidorków, sera i oliwek. Zamiast oliwek możecie użyć też listów bazylii.
Dodam również, że takie szaszłyki można upiec na grillu (nawet z oliwką). Ser się fajnie roztopi i będzie świetnie smakować z ciepłym pomidorkiem.
Koszt: 8-10 złotych
Czas przygotowania: 5 minut
Stopień trudności: Od razu widać, że łatwiutkie :)
Komentarze
Prześlij komentarz