Mimo, że wielkanocne ucztowanie mamy już za sobą, to jajka jeść możemy nadal :-)
Co powiecie na różowe jajka z serową pastą? Zapraszam do spróbowania...
Na 8 jajek (dla ok 4 osób) będziecie potrzebować:
8 jajek
1 szklanka gotowego barszczu w kartoniku
100 g sera żółtego
1/2 pęczka szcypiorku
2 łyżki majonezu
Sól, pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, kroimy na połówki i oddzielamy żółtka od białek. Białka wkładamy do barszczu na ok 20 minut. Żółtka miksujemy (lub rozcieramy) z majonezem, serem, solą i pieprzem. Po upływie 20 minut do różowych białek nakładamy pastę z sera i żółtek. Gotowe jajka posypujemy szczypiorkiem.
Czas przygotowania: 40 minut
Koszt: 9 złotych
Stopień trudności: łatwe
Co powiecie na różowe jajka z serową pastą? Zapraszam do spróbowania...
Na 8 jajek (dla ok 4 osób) będziecie potrzebować:
8 jajek
1 szklanka gotowego barszczu w kartoniku
100 g sera żółtego
1/2 pęczka szcypiorku
2 łyżki majonezu
Sól, pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, kroimy na połówki i oddzielamy żółtka od białek. Białka wkładamy do barszczu na ok 20 minut. Żółtka miksujemy (lub rozcieramy) z majonezem, serem, solą i pieprzem. Po upływie 20 minut do różowych białek nakładamy pastę z sera i żółtek. Gotowe jajka posypujemy szczypiorkiem.
Czas przygotowania: 40 minut
Koszt: 9 złotych
Stopień trudności: łatwe
po co komu taki przepis po świętach, to powinno byc przed świętami opublikowane , jako czytelnikowi teraz mi sie sie nie przyda
OdpowiedzUsuńZgadzam się, bo jest świąteczne.
OdpowiedzUsuńAle czy jajka jemy tylko na Wielkanoc? Ja akurat jem częściej :)
Fuksjowe jajka to coś!! :)
OdpowiedzUsuń